CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 24 October 2012

desert terhangat di abad ini katanya..

Assalammualaikum..

Terhangat katanya..namanya crepe..aku pun apalagi menyibuk, mengada2, m'gedik nak try buat jugeekkkk..

Bahan2

Actually tringin nak rasa macam mana rasanya..apalagi memekak la dlm fb hhhiiiii..then ada kawan kita baik bg resepi nk bancuh batter crepe ni..

Sepatutnya dinamakan crepe durian tp sbbkn aku tak ada durian..kemalasan nk mencari apatah membeli makanya kita tukar kpd mempelam..ok tak????

Mak mertua kita bg mempelam, besor gedabak plak tu!

Makanya jadilah mempelam crepe..bole???dah la langsung tak ada rupa, org lipat cantik2 4segi, aku buat bentuk karipap aje..


Gara2 pan aku bulat, pastu kecik plak tu..nk isi inti pun tak brapa nk muat apatah lg nk melipat..hantam saje lah..kata nk try rasa kennnn..

Eh ada aku kesah..wahhhhhaaaaa..

Honestly, rasanya so so aje..mgkn aku tak brapa pandai kot..itupun aku tak letak gula langsung takut manis..buah mempelam pun manis giler plak tu..

Hambik tawor aje rasanya..pastu aku pukul whipping cream balik, then letak sket gula bg rasa manis sket :)

Time merasa...

Raof tak complain cuma dia tanya 'ni ke rupa kek mempelam'..kek? **whatever**

Hadi smua dia telan, alya ngan awatif makan cream dan buah aje..tu kulit nk letak kt mukakah buat masker???gerammmm...

Aku? telan aje lah :)

**korang dah cuba rasa?**



6 comments:

eimah said...

sedap dah try dh....merase jgk ye dok nk wat maleh ekekekekke :)

salwana nordin @ che'wa said...

Sedap jugak tp budak2 ni tak brapa suka..hadi ngan baba dia ok je..kwa ngan gegurls so so je hhhhaaaa

lieyalatif said...

wahhh kagum aku koooo...ko buat sendiri yeak??...aku gak le pemalas...main order jek haaa...tapi tu laa aku order tu tak sedap ko...yg aku mkn mase kat marriot tu sedap gilosss...citer yg kat marriot kan hahahha......

tapi dengar2 kat sweetchat mines tu sedap....

salwana nordin @ che'wa said...

Tringin punya pasal lieya..gigih la buat kalo tak femalas jugekkkkk..hhheee

Aku nk mencarinya tak tau kt mana kkkeeee..radanya ok la.nk kata sedap sgt tak kot sbb aku tak pandai buat hhheee

Mayang ABDUL RAZAK said...

salam kenal... sedapnyer bubuh mangga.. dok sibuk ngan buah doyan aje...

salwana nordin @ che'wa said...

Time tu doyan takde malas nk cari...mempelam ada so belasah ajelah hhheeee

Salam kenal :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...