CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 11 June 2012

kami ke parit jawa..johor

Assalammualaikum..

Salam senin :)..arini kembali la tugas sbg supermak ye..urusan yg tak penah abis :)

Alhamdulillah kenduri adik sudah selesai..

Malam sblm tu umah aku dah bagi clean, laundry, buang sampah..tak syok tinggalkn umah dlm keadaan b'sepah..nnt double keje plak bila balik johor :)

Alhamdulillah sbb kali ni dpt jugak aku join keluarga aku ke Johor..kalo tak selalu missing in action je hhhhaaaa..

Bukan apa kawan2...bawak anak kecik berjalan jauh ni korang paham2 aje lah ye..jenis duduk diam baik momentai, dgn awatif jgn harap..macam mana kt umah, mcm tu la dlm kete..ni kali ke2 bawak dia b'jalan jauh hhhuuuu

Nak menenangkn dia time menenen je..tu pun abis je nenen balik aktivitinya..dah tu plak bukan jenis masuk kete trus m'buta..hhhhhuuuuu

 Jumaat aritu dlm pukul 10 trus b'tolak dr Perak..singgah R&R tapah, bg abah rest jap..

 hadi dan pakchu kt blkg

 tengah..aku, atif, alya dgn maksu

 pukul 12 baru tido..

Then trus ke shah alam umah yong sbb depa pun nk tumpang skali..bagussssss..tak payah la aku jd driver ke johor sbb mcm biasa yop akan jd driver kami :)

Lepas makan t'ari umah yong, pukul 6 baru b'tolak sbb tunggu depa balik keje dulu..dlm pukul 10 lebih baru sampai muar, johor..

 boboi..main game

gegurls..berangan2..

Mmg lambat sket sbb jln jem pastu ujan plak tu..

Serius mmg tak larat, bontot pun dah jem jugak..abis korang bayangkn la b'himpit2 satu kete..cakap b'bisik2 pun org depan bole dengo..apakah???hhhhaaaa

Tapi itu perkara biasa tumpang menumpang, himpit b'himpit tu..adik aku cakap sempit lebih dr ini pun penah jugak..

Tu pun sorang lagi adik aku yg study kt UKM tak balik sbb ada pekse so ada la 1 space kosong kkkeee..tp rindu eh kt dia..tak cukup sorang nk gelak2 :)

Sampai muar..pengantin dah menunggu kt apartment **diaorg keje dan duduk sana**..sampai je trus makan dan wash up..pastu tido :)

Pagi esoknya bersiap2 lah smua..umah pengantin lelaki dekat parit jawa.. lebih kurang 1/2 jam p'jalanan jugak dr apartment tu..

 u look blue beb!

 rombongan dr perak..antara adik bradik, aku je tetiba merah..bole??tadah telinga je la bila depa kutuk2 kan..kan..kan...


mak3 budak..sbbkn yong takde anak kecik so kena la pegang salah sorang si kembau :)


Bukan main kelaparan smua..nasi bertambah2..lauk pauk pun licin jugak..teruk betoi hhhaaaa...

Pastu memasing tgk perut tetiba dah buncit kan hhhaaaaa...

Lepas makan, lepak2 jap pastu singgah umah mertua mak si kembau..umah depa kt muar..dekat aje..

Salam2, peluk2, cium2 pengantin..kali ni aku tak la rasa sedih sgt sbb mgkn suraya ni dah biasa dgn johor..maklum la dr bujang lg dah duduk dan keje kt sana..

Singgah solat dan wash up..lepak2 sembang2, minum2 siap makan durian smua baru bertolak ke shah alam..

Abah tak join sbb dia follow kete sebuah lagi trus ke shah alam..bertanduk la menunggu kami yg still kt johor lagi ni ha..hikhikhikhik..

Sekejap2 kang tepon, bising2..selalu dia call yong aje...panas je telinga yong, sudahnya menipu sesaja kkkkkaaaaaaaaaa...

Alhamdulillah pukul 8 lebih sampai shah alam..tido sehari kt sana..ahad baru balik..malam tu lepas makan wash up smua yop yong bawak bebudak ke i city..

Yong yop mmg rajin depa :)..nasib la i city depan umah aje..

Makabah, aku, awatif ngan iqah tak larat nk pegi dah..keletihan..

Pukul 1 pg baru balik depa..aku pun tak tido menunggu alya ngan hadi..nk kencingkn lagi, nk gosok gg lagi..tak kan nak harapkn yong plak kan..

Besoknya sblm balik bawak jalan2 taman jap, dekat je dgn umah yong..

kalo dr h/way nampak keris..dekat2 situ aje umah yong

 maksu bawak anak3..

 alya dan zara..

 bengang je maksu kena jaga awatif yg tak diam :)

 bergambo di jambatan

awatif yg takmo pakchu pegang..nak berjalan sendiri..


Pukul 3.30 sampai perak..alhamdulillah habis gak crite kami ke johor..malas nk ada part 1&2..smua gambo ada dlm kamera aku so senang sket..crite kenduri kt perak aritu pun tak abis lg sbnrnya kkkeee..

**bila bersama keluarga penat pun seronok :)..tak puas rasanya krn masa yg terhad..rindu dgn adik bradik yg jauh..i'Allah ada rezeki kita berjumpa lagi**



4 comments:

Usmi Hikma bt Rusfan said...

sonok tgk peanut dah ada kembar.. mesti bestkan...
tahniah utk suraya...

salwana nordin @ che'wa said...

eh..hai kema :)

camna bole tau blog kita ni hhheee..

ha'a rezeki dia dpt kembar sepasang plak tu..

Usmi Hikma bt Rusfan said...

kita dah tau lama dah.... hehehe tp tak penah komen... kali ni rajin skit... baru tau suraya dah kahwin.. alhamdulillah daha da pengganti dah.. insyaAllah boleh jg dia dan anak dia nanti...

ko doakan aku dapat baby girl plak k...

salwana nordin @ che'wa said...

hhhee..pasni rajin2 la komen ye :)

alhamdulillah dah ada org nk jaga dia dan anaknya..

eh dah nak menambah ke?i'Allah pasni mesti dpt bb girl!

mesti sentiasa yakin pd Allah :)

jgn lupa khabarkn berita gembira ye..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...