CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 4 May 2012

exam oh exam..

 Assalammualaikum...

Minggu depan hadi start exam..kecut, sakit, senak, senggugut perut smua ada ni hhhuuu...ntah nape aku kalo anak2 nk periksa mmg takut sesgt..even exam main2 pun hhhaaa...padahal tak payah takut sgt pun takpe kot...OVER mak kau!

Mgkn maknya dulu tak pandai mana so takut kalo anak kekurangan ILMU..tu baru ilmu dunia, ilmu akhirat pun masih banyak yg kena belajor dan diajor :)

Aritu sudah la MC sebulan tangan retak :(..ntah boleh catch-up atau tak dlm kelas tak tau la hhhuuu...

Lately aku banyak buat latihan dgn dia, tp tu la nanti disuruh baru nk bukak buku, kalo tak mengadap katun 24j..semenjak tau ASTRO bagi free channel ni kemain menukor2 channel tiap seminit..hok aloh budak ni!

Aku jentik telinga baru tau nk cari buku!

Smalam tgk buku BM, AGAMA, ARAB, BI byk yg kosong lagi, means byk benda yg dia dah tinggalkn due MC aritu..lagi la aku risau..

Mujur MATH cikgu baru nak masuk darab..kalo tak lg meroyan la aku nk pulun ajor budak ni darab hhhuuu..

Eh.. sekolah skang MATH thn 2 dah ada darab, bahagi, pecahan etc..digit2 pun bukan main puluh2 dah..smua riban2..:)

Subjek lain pun byk yg dah advance..dulu buku tulis kemain banyak, skang nan ado!smua buat dlm buku teks aje..

So tugas aku mengajor..bapaknya pulak membeli buku2 latihan..eh raof dia mmg suka cari buku latihan, kdg2 tak masuk dek akal pun ada buku latihannya..kemain byk..bila masa nk buatnya ntah!

 buku2 latihan utk hadi ngan alya :)

 Kalo pegi ngan aku 1 subjek 1 buku saje..senang..budak tu kalo jenis rajin takpe gak..iniiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Yang pening...ibuuuuuuuuu jugak!!!

Bapaknya tak bole ajor sbb suka naik darah tinggi kkkeeee..maknya turun naik turun naik :P

Sekolah hadi ni guna sistem merit, kumpul markah utk bawak ke final..tu yg kena pulun sket :(..exam yg lepas pun alhamdulillah tak la teruk sgt range 80-100..kecuali seni kot..dpt D kot hhhaaa..

Tau apa alasannya?

'cikgu bagi masa sejam je, mana adi nk sempat lukis dgn warna'

Apakah????abis kau ingat cikgu bg spesial time ke utk kau hadi?hok aloh budak ni!

Kalo exam kali ni dia bagi alasan yg sama siap la ibu b'zikir kt telinga :P

Si kakak ntah bila examnya..budak bertuah ni kalo tanya pun kelain jawabnya..gggrrrrr..aritu suh menulis 1 huruf pun 10 kali menguap sesaja..hai la anakanda..

Tu belum dia cerita pasal kawin, pasal i luv u..fengsan mak nak!!!

Utk alya ngan awatif ni aku ada target tp tak tau la menjadi ke tak..mudah2an aku merajinkn diri utk depa :)..**kekangan waktu bekerja, susah nk tumpu pd anak3 hhhuuuu**

**semoga Allah mudahkn segala urusan..i'Allah :)**






0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...