CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 26 March 2012

kena langgor basikal pulok


Tadi masa ambik alya dr sekolah, aku tgk dia duk dgn cikgunya..aku dah agak something wrong s/where sbb biasanya setiap kali ambik, dia tgh b'hooray2 tak sedor diri dgn kengkawan..

Tudung ntah kemana tinggal anak tudung plak tu..


Kluar je kete cikgu hasna kata dia kena langgor ngan basikal..ada sorang budak PASTI situ jugak yg melanggornya..budak tu dah 6 tahun..

Cikgu Jah cakap..arini tiba2 aje la budak tu nk b'basikal padahal bukannya duk jauh pun, dekat ngan sekolah tu jugak pastu kejenya melanggor org dgn basikal..hangin je cikgu2nya..siap mintak maaf banyak kali ngan aku..hhhee

Aku ni mula2 takde le apa2 perasaan, lupakn aje la sbb ingatkn budak2 ske main2..alya ni pun kdg2 bukannya diam pun :)..

Masuk je kete baru aku check smua..sekali tgk bleeding dan bengkak kt mulut..tapak tangan pun luka b'darah..hai teruk rupanya budak gemuk tu langgor ni!

Time tu la rasa hangin 1 badan :(..aku ni nk marah anak org tak reti so bebel2 aje dlm kete, tp ty jugak si alya tu kot2 dia pun ada salahnya..

Yg aku bengang tu bukannya apa, budak tu muka nude tp nottynya mengalahkn hapa..kalo muka jenis mintak lempang je tercapai jugak diakalmu kan..ni takkkkk...

Aritu aku tgk dia pukul perut kawan dgn ruler panjang, dibalingnya kasut kawan2...cikgu2 pun pening..

Cikgunya kata umah dekat tp takmo balik, maknya pun tak dtg ambik, agaknya sbb umah dekat bole balik sendiri, jadinya balik lambat sbb nk mengusik org je la kejenya..

Ni aku bengang...umah dekat ke jauh ke sila la ambik anak tu, dah abis waktu sekolah kan..cikgu2 pun ada rehatnya..kalo lambat seminit dua tu ok la jugak tp ntah pukul berapa baru baliknya..

Kalo bapaknya mgkn la keje kot, yg maknya surirumah je, apa kes susah benor??

Kalo pun berharap anak tu bole balik sendiri,agak2 dah lambat pegi la turut kan..nasib la sekolah kampung kalo bandar lama dah hilang budak tu..

Cikgu2 pun ada tahap kesabaran dan tahap keletihan..kalo rasa nk anak duk lama2 kt sekolah baik antor trus ke taska..senang..dah tentu2 dibayor gaji utk m'jaga anak dr pagi sampai ke petang kan!

**mcm2 perangai manusia ni kan**


4 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alahai.. kesiannyer Alya..
alya sini pun sy salu pesan,
nk lintas jln tu tgk dulu kirikanan..
tp itulah, budak..
kena extra care!

salwana nordin @ che'wa said...

tu la pasal..bibir mmg luka dan bengkak teruk hhheee..

takpe la benda dah jadi nk buat camna ye..saya ni cool lg, cikgunya yg risau sgt hhhhaa

eimah said...

wey le...xble jd budak tu...kalo emah g je trs umah budak tu melampo beno ha esok2 syok buat lg ate xde org berani kabo mak'y....pegi je k.wa budak tu kene bg pengajaran

salwana nordin @ che'wa said...

hhhaaaa...malas plak rasanya..kak wa ni belakang marah bukan main, bila depan kang malu hhhhaaa...bole???lempang sedas..

cikgu2 pun dah tak bole buat apa agaknya..tp kalo dia buat lg sekali, kalo kwa tak turun minyak, abang confirm turun minyak tu hhhaaa..

wait and c :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...