CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 4 January 2012

cerita hari pertama alya ke sekolah :D


Sebenornya masih keletihan lg menguruskn sekolah alya hhhuuu..macamkan anak masuk U pun..hhhaaaa..hadi x pe dah..darjah 2 kan,sekolah yg sama,kawan yg sama plak tu,rutin yg sama lagi tu..lagi nk meragam ka!

Kebetulan plak arini si alya ni bangun lambat ok..dekat kul 8 x jaga2 lg sbbnya adik awatif pun bangun lambat jugak harini kekdahnya..selalunya awatif mesti jaga dulu start kul 7-7.30..pastu dia b'tatih gi kt kakaknya..ditepuk2 kakak suh bangun :D

Alya bangun aje tido trus cari baju kurung dia dlm drawer *dah siap gantung semalamnya*..sepanjang menyiapnya sepanjang tu la aku t'paksa jaga mood dia..takut kelaut kang tiba2 nangis x mo gi skul...wwwaaaaa..meroyan ibu kt situ jugak!

Lepas siap bagai bg dia m'botol dulu :D..

 kakak minum susu,adik yg masih ketiduran

Hari ni aku ngan raof keje 1/2 ari aje..ingat nk anto trus balik tp mcm kesian plak kt dia..dulu time abg kemain ibu ambik cuti kan..tak adil la plak rasanya :D

Sampai aje sek trus daftar,pastu tunggu la sekejap tgk reaksi dia..mula2 ok je tp bila nampak ibu b'gerak sket ngikut..

Org suh main ngan kawan2 x mo..asyik menengok aje peel kawan2 yg ada..awatif la yg kemain seronok..org b'tepuk,menyanyi dia yg b'joget :)
Sejam lebih jugak menunggu alya adapt dgn suasana baru tu..

baba: kakak duduk sekolah,baba balik tau..

alya: baba jangan tinggai ayya..ayya nak duduk ngan baba je..

Mana la bapak kau tu x melompat2 sedih dengo kkkkaaa..dlm ati ada taman mini tu hhheee

Tak bole jadi ni,bila tiba time makan,dia tgh sibuk ngan kawan2nya aku ngan raof lari kejap la..dr jauh nampak dia menangis kt depan pintu tp ada kami kesah..kalo ikutkn taman dlm hati ni x sekolah la anak3 hhhhaaa

 nampak alya x? kecik aje anakku itu :D

Lepas tu masa ambik dia balik dr skul..nampak ok je..cikgu cakap sekejap je 'hujannya' :(..alya..alya...saje nk bg ibu sedih kan :P

Oh ye dlm fenin2 pikir sek PASTI lain akhirnya kami sepakat jugak transfer dia ke sek PASTI abangnya dulu :D..mgkn sbb rapatnya kami dan sudah tau keupayaan mengajar *kalo bole nk sek lama kan* cikgu2 kt situ so Allah bg jalan supaya tukar dan daftar situ jugak :D..

Allah know the best!

Skang hati dah agak lega cuma nak tunggu reaksi baru alya kt sek ke2 barunya itu hhhhaaaa...

So ini la hasil keje pertama alya kt sekolah :D

ibu: kakak buat gamba apa ni?
alya: ni gamba antu

Bole????


ibu: ni pulak kakak?
alya: ini ujan kt atas..

Hujan panjang2 bole?hhhee



Semoga alya menjadi anak yg solehah,menjadi pelajar yg solehah..b'jaya dunia akhirat!i'Allah!!!

4 comments:

Naimah SiDiK said...

1st week ni memacam kan peel budak2 ney.utk permulaan ok la bley la terima pakai kalau dia nangis pun.. by the way chaiyok2 lil alya

salwana nordin @ che'wa said...

tu la nad..first week ni bg dia chance nk menangis ke meragam ke..sbbkn nk adapt tempat baru dgn kawan2 agak susah :D..

kdg2 dr rumah kemain nk ke sekolah tp bila depan sekolah je mula buat perangai :D..

kdg2 kesian jygak kecik2 dah kena pegi skul..kalo kita dulu baya ni duk umah,main masak2,main tanah,main lari2,duk manja lagi ngan mak..zaman skang x tau nk cakap la ye nad..smua kena advance..kesian..

mama_izz said...

so sweettt...

salwana nordin @ che'wa said...

tq dik :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...