CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 8 October 2011

baru nak cerita raya 2011 bole?

Aku rasa macam dah basi nk crite pasal raya tp sbb benda dah draft rasa mcm b'salah sgt kalo x tunjuk kan eh..eh..eh!

Alahai korang baca aje la ye..ye..ye...

Mcm biasa setiap thn sehari sblm raya wajib balik kg di Kedah..asben's side :D..meriahnya jgn ckp la uols...

Alhamdulillah tahun ni dapat jugak kami beraya b'5..tema dah diwar2kn kan..HIJAU..gitu..aku dan gegurls wajib la sedondon..polkadot lg..bapak dan anak bapak sedondon jugak :D..

Pagi2 hari kejutkn hadi bangun kutip duit raya,kira perkara WAJIB sblm b'salam2an tau..apakah???elok ler tu mencari kewangan sendiri ekekeee..thn ni masih lg lepaskn hadi sorang,alya belum dpt lampu ijo..next yr lampu kuning kot..ha next 2 yrs baru ijo ye kakak..i'Allah..kkkaaa..

Selesai solat raya,b'salam2an,b'cium2an,b'makan2an baru ler b'gambar2an..:D..mula2 kumpul smua ahli keluarga syawal(tokwan) ye..penuh 1 gambo,tu pun smua cuba senget2kn badan spy masuk dlm filem kkkaaaakkaaa..

Then sesi b'gambor utk beberapa ahli kluarga yg nk b'gambo la..rasanya ada 3 photographer..raof,ada(my sil) dan paklee(bapak sedara)..so rebut2 la korang ye hhhaaa..

Ni la gambo keluarga kecik kami utk tatapan anda,tu pun tgkp dlm studio,kebetulan my sil tgkp utk gambo konvo dia so kita tumpang b'kaki2 la bole??..nk ambik dr kamera raof SD card dia ada prob le apa le..nyampah i tau!

Kalo kt kg plak nak kumpul skali b'gambo adalah susah tp tetap ada ler sekeping dua  sbb si hadi bukannya duk diam..abis kutip duit raya dah sibukkn main plak..makanya makpak pun tiba2 b'tukar jd tarzan..ok itu perkara biasa m'jelang raya kan..kan..kan..eh x raya pun biasa jugak kkkaaaa
 
Ok pastu marilah kita ziarah m'ziarahi sedara mara t'dekat ye :D..makan dan makan dan makan la..apa lg..apa punya niat la kan..hhhaaaa..no good..

Lepas b'jln2 kita berehat2 saja di rumah sbb mlm harinya kita buat BbQ..acara wajib dah skang kan...bbq sponsored by pak tam..ada udang,ikan,sosej,ayam,nasi goreng dll..

Tahun ni raya yg paling letih aku rasa sbbnya t'paksa handle awatif :P..ye la alya dulu time raya dah setahun,2thn,3thn..kira makin cerdik dan senang sket nk jaga la..awatif ni korang paham2 aje la ye..tu yg sampai x ada masa nk b'gambo bagai tu..

Sibukkn nk b'diri,memanjat,merangkak,main,nangis,makan...tido dah ke laut punnnn..ok x pe tu smua kenangan yg t'indah katanya :D

Aku beraya di sana sampai raya ke2,t'ari trus balik tanah tumpah darahku kualer kangsor :)..rindu nk jumpa adik bradik plak..

Sampai kuale aje trus balik umah dulu,rehat2,kemas2 brg dulu baru gi umah mak..tp sampai2 aje keciwa..depa x ada kt umah plak..:(..beraya ke lain la apalg..

Ok x pe kita dtg esoknya :D..so esoknya b'hibur2 la kita smua :P..

N3 raya my side dah crite kan..ha jgn buat2 lupa noks!hhheee

Finally dpt gak crite pasal raya..pasni kehidupan b'jln spt biasa aje hhhaaa..

Last but not least nak buh gambo keluarga mertua saya plak,utk kenangan katanya :D..*wink*wink*wink*
 

From the left..to the left..to the left (belakang)...eekkkee..awatif,me,raof,ada (sil),eimah(sil),almas,halim,yong(sil) dan airis

(depan)..hadi,ayah,alya,mak,bakish dan iskandar

2 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lawo pes picca tu,
bground die pun shantek...
takpe baru enterprem pun...
leh kite tgk.. hikhikhik.. =)

salwana nordin @ che'wa said...

gambo kalo dah edit nampak lawo aje leily hhheee...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...