CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 2 August 2011

kitchen helper katanya....

Smalam hari pertama b'buka kt umah mertua..dan akan diteruskn utk hari2 seterusnya mcm biasa :D..smalam meriah sbb mak sedara dan ipar duai ada..

So aku masak siap2 dr umah,bawak 2 lauk aje utk tambah lauk pauk yg ada kt sana..buat masak taucu ikan dan ayam bakor..bakor dlm oven aje udah :D..

Cite pasal oven..ni kali pertama guna,dah lama beno duk dlm kotaknya..actually oven ni lama dah raof beli gantikn dgn oven lama yg dah meletupsssss dulu tu hehehee...

Aku x penah buat n3 pasal meletup tu sbbnya tension hahhaaa..mana x tension,first time beli trus pakai trus meletup!!!!mana x hangin satu badan!!!!

P'jual tu kata mgkn oven tu kena air..air apanya buat cupcake,sinki sah2 la jauh..malas aku nk b'tekak!nk sedapkn ati mgkn dapur aku tu kecik kot so merangkap haba so oven tu x tahan meletup lah!tp yg betulnya.........................oven aku oven MURAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH...hahhaaaa...

Time tu harap2 la kot2 ada org yg nak buat derma kilat ke...hadiahkn utk harijd ke..hadiahkn utk u/thn ke..hadiahkn sbb dah lama kawin ke hahahaaa...x pun susah2 hadiahkn sbb kesian x penah ada oven..dushdushdushh..mmg nk mkn penampor aje!!!!eeekekeee..

So dah ada oven baru ni harap2 jgn meletup lg ye nak..kalo x mak b'kabung x mo beli dah sampai bila2 eeekekee..
Dah dekat2 raya ni dah b'niat nk try buat kuih2 raya,kek2 raya...niatttttttttt katanya,buatttttttt belum tentu ahhahaaa...x pe pahala niat itu ye kawan2 :P...i'Allah aku buat..buat..buat..!!!

Ok la kalo ada resepi2 yg best dan m'jadi kita share sama2 noks!

4 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah.. dh ada helper..
thn ni bikin kue raya seniri la yer..
heehhehe, rumah sy ada gak, tp buat semak..
tak guna mane pun, pssttt.. tuan die pemalas.. hihi.. ;-p

salwana nordin @ che'wa said...

helper ni kalo meragam satu sen pun x guna ekekeee..

niat tu ada tp buatnya tu belum tentu :P

eh jgn simpan lama2 brg elektrik nnt rosak..saya pun kategori malas jugak hheee

kekwa10 said...

aku lg best,mintak adiah kawin kakak aku.wahhh.. (nape ko xbg aku adiah oven eh?)tp kena bayo rm20.toaster oven je kecittt sgt tp memacam dah masak,tp laki aku bisin bil api byk asek pakai oven haha

salwana nordin @ che'wa said...

hhahaaa...best ar 20 hinggit dpt oven sejibik,baik ko mintak dia belikn hadiah kawin ko aparaaa...satu sen x kluor kan :P

aku toaster hadiah masa kawin tu dpt sampei 2..bila dah byk lgsg x tau dan x reti2 nk guna eekekeee..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...